www.railserbia.net

Forum železničara, maketara i modelara
Danas je 09. 09. 2010. 22:54 GMT +0000

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Buducnost Beovoza
PostPoslato: 27. 01. 2009. 20:44 GMT +0000 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19. 05. 2007. 18:12 GMT +0000
Citiraj:
Koliko znam samo stanice Zemun i Vukov spomenik.

Tacno, Karadjordjev Park ima nize perone, pa se tu ne trebaju spustati...
Ako se gleda logicno, treba da se spuste i na Pancevackom Mostu, jer su slicne visine kao kod Vuka i u Zemunu...kao i u Rakovici.

Pozdrav,

Vrh

PostPoslato: 27. 01. 2009. 22:03 GMT +0000 
Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25. 03. 2008. 9:14 GMT +0000
A koliki su tamo peroni? Oko 70cm?

Vrh

PostPoslato: 28. 01. 2009. 14:50 GMT +0000 
Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25. 03. 2008. 9:14 GMT +0000
Da li će posle spuštanja visine perona biti omogućen nesmetan ulaz u nova vozila Beovoza i u obične vagone železnice?

Vrh

PostPoslato: 29. 01. 2009. 0:44 GMT +0000 
Mašinovođa

Pridružio se: 20. 05. 2006. 19:17 GMT +0000
Neka se radi sto se radi, ali samo Beograd ima visoke perone (Zemun, Vukov Spomenik, Pancevacki most, Pancevo Streliste i Rakovica) Skoro sva putnicka vozila na ZS imaju visinu poda 1250mm (RVR 1350mm). Dvoeldni vozovi trebaju unutrasnjosti srbije, a Beogradu 4, pa i 8 delni. Takodje, u unutrasnjosti nema rusenja perona i slicno.

Vrh

PostPoslato: 16. 06. 2009. 11:45 GMT +0000 
Putnik 2. razred
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06. 12. 2006. 11:19 GMT +0000
"Laka železnica je projekat koji je u ovom trenutku mnogo izvesniji i bliži. Prema nekim najdužim procenama, on bi trebalo da se realizuje za najviše pet godina. Međutim, očekujemo da za 12 meseci jedan deo grada počne da funkcioniše na tom sistemu, a za dve i po godine i drugi deo grada, da bi za tri do četiri godine svi delovi grada, u kojima postoji železnica, budu pokriveni tim sistemom", objasnio je Đilas.

Posto je posle pojasnjeno da je Djilas mislio na Beovoz, kako misli da "za tri do četiri godine svi delovi grada" budu pokriveni Beovozom, i koji su to jos delovi grada koji su "pokriveni" zeleznicom" ????????

Vrh

PostPoslato: 17. 06. 2009. 15:36 GMT +0000 
Ložač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21. 09. 2008. 22:29 GMT +0000
Ovo je opet zamazivanje očiju predizbornim politikanstvom i kada počnu da se gađaju terminima jedva živi ostanemo.
Kupiće verovatno još neki MV i to je cela ova priča, a onda pokušavaju da nafiluju kao da će sada da izgrade novu železnicu.

Vrh

PostPoslato: 17. 06. 2009. 18:42 GMT +0000 
Majstor Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11. 10. 2006. 9:50 GMT +0000
Ma neće ni kupiti, remontovaće i to je to. :(

Vrh

PostPoslato: 17. 06. 2009. 18:54 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01. 11. 2007. 23:22 GMT +0000
Wile E. Coyote je napisao:
Ma neće ni kupiti, remontovaće i to je to. :(

Pa vidis da ni sad nista ne remontuju :roll: .

Ko zeli crtez macose u razmeri 5/87 neka se javi preko pp.

Vrh

PostPoslato: 17. 06. 2009. 20:33 GMT +0000 
Majstor Mašinovođa
Korisnikov avatar

Vidim, verovatno zato što još nisu veći izbori u planu...

Vrh

PostPoslato: 18. 08. 2009. 16:23 GMT +0000 
Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11. 05. 2007. 10:41 GMT +0000
Izvod iz generalnog urbanističkog plana Beograda do 2021 koji se odnosi na Železnicu.
Slika

Vrh

PostPoslato: 20. 01. 2010. 18:02 GMT +0000 
Putnik 1. razred

Pridružio se: 17. 10. 2009. 10:17 GMT +0000
Počeo remont devet garnitura "Beovoza", rok sedam meseci
Sreda, 20. Januar 2010.

- „Železnice Srbije“ ovog meseca započele su remont i modernizaciju devet elektromotornih vozova, u okviru prve faze projekta razvoja beogradske gradske železnice „Beovoz“. Čitav posao treba da bude završen za sedam meseci, - rekao je direktor Direkcije za prevoz „Železnica Srbije“ Dragan Grujić.
Početkom januara ove godine počeo je remont šest garnitura u zrenjaninskom „Šinvozu“ i tri garniture u smederevskom „Želvozu“.
Vrednost posla (sa PDV-om) je oko 480 miliona dinara, od čega 40 miliona dinara obezbedjuju srpske železnice, a preostalih 440 miliona dinara Grad Beograd.
Ugovorenim radovima i predvidjenom modernizacijom garnitura, biće poboljšana pouzdanost, smanjeni troškovi održavanja i stvoreni uslovi za povećanje broja prevezenih putnika. Naime, rekonstrukcijom garnitura biće povećan kapacitet vozova, ali i ugradjene nove komponente koje su pokazale visok stepen pouzdanosti, kao i kvalitetniji i bezbedniji materijali.
„Železnice Srbije“ i Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda imenovale su radne grupe za nadzor remonta vozova i njihove eksploatacije tokom tehničke garancije. Radne grupe daće svoj doprinos u razrešenju tehničkih i komercijalnih pitanja, usaglašavanju tehničke dokumentacije, kontroli i prijemu, poštovanju dinamike radova i okončanju remonta.
- Remont ovih devet elektromotornih garnitura predstavlja jedan od segmenata prve faze projekta unapredjivanja i razvoja beogradske gradske železnice „Beovoz“. Kada se završe predvidjeni radovi na železničkoj infrastrukturi u Beogradu biće stvoreni uslovi da „Beovoz“ saobraća na svakih petnaest minuta, što će doprineti poboljšanju kvaliteta naše usluge i smanjenju saobraćajnih gužvi u glavnom gradu, - istakao je Grujić

izgleda da postoji budućnost

Vrh

PostPoslato: 22. 01. 2010. 1:31 GMT +0000 
Kondukter
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05. 09. 2006. 11:04 GMT +0000
E dragi moji....
Sto se tice Beovoza u gradu ne znam,ali na periferiji je tuzna prica.Pricam ka relaciji Bgd=Va jer cesto koristim taj pravac i vozim se beovozom.Kao prvo veliki problem na releaciji Beograd-Valjevo, je udaljenost zeleznickih stanica od naselja.Konkretno:
1.Lazarevac udaljeno od grada 1.5 km na izlazu ka Valjevu,(stanica autobuska u centru grada terminus polaska busa za Bgd svakih 30.min.)
2 Vreoci- od centra udaljeno 700m-800m,a bus stanica za Beograd je u centru sela
3.Veliki crljeni nemaju stanicu niti zeleznicko stajaliste
4.Stepojevac- najtuznija prica stanica zeleznicka udaljena je 3.5 km od centra sela kra selu Leskovac kolubarski i bukvalno slepi put vodi do nje.Autobuska stanica u centru sela,autobusi se saobracaju svakih pola sata ka Beogradu.
5. leskovac slicno itako dalje u nedogled....
Drugi problem mali broj polazaka beovoza.Svega dva dnevno jedan ujutru a jedan uvece.
I treci najveci problem opsti haos i rasulo na zeleznckim stanicama.

Beovoz ima potencijal ali mi jos nemamo sluha za zeleznicu.....Nasi preci su bili normalniji i imali vise sluha za cuvenu recenicu : PUTUJMO VOZOM

Vrh

PostPoslato: 22. 01. 2010. 13:00 GMT +0000 
Mašinovođa

Pridružio se: 20. 05. 2006. 19:17 GMT +0000
Istina je to da je pozicija stanica na pruzi Beograd-Valjevo prilično nepovoljna za putnike, ali nisi napomenuo:

1. Od većih naselja pozicije stanica Lajkovac i Barajevo (centar) su jako dobre
2. Često nemoguće gužve u Lasti Beograd - Lazarevac, u koju je nekad nemoguće ući, i uopšte neudobnost dugog putovanja autobusom
3. Vozno vreme koje je slično autobuskom, ali ukoliko su vam odredišta istočni deo centra ili u Rakovici, ili ukoliko u špicu ulazite u Beograd, voz je brži! Veliki je potencijal u remontu pruge od Resnika prema severu, jer bi se postiglo Beograd - Lazarevac sat vremena.
4. Mogućnost izgradnje park&ride, za koje bi bilo dovoljno u blizini stanice uraditi drenažu i odvodnjavanje, i posuti šljunkom, te obeležiti parkinge. U Lazarevcu i Valjevu uvesti i video nadzor. Beovoz se nikada nije reklamirao, te mnogi ni nisu svesni njegovih mogućnosti. Menadžment ŽS je brutalno proterivao prigradske putnike u toku prekida saobraćaja zbog remonta, tako što im nije omogućavao alternativni prevoz. *psovka*
5. Teretni promet na ovoj pruzi je skroman, a pruga je u jako dobrom stanju u odnosu na ostale prilaze Beogradu, stoga i kašnjenja su minimalna. Od svih jednokolosečnih prilaza Beogradu ovaj ima najviše potecijala da ima taktni časovni sistem (makar ujutro 5-8 na od Lazarevca prema Beogradu i 13-17 od Beograda prema Lazarevcu)

Takođe, jednim mudrim menadžmentom moguće je imati dobru koordinaciju sa nekim lokalnim prevoznikom, ili imati sopstvene ili iznajmljene autobuse i minibuse. Tako napraviti liniju koja bi kružila kroz Valjevo usklađeno sa polascima vozova i slično. Gradska vlada i sekretarijat za saobraćaj uvek mogu napraviti pritisak na Lastu da se integriše sa Beovozom i uskladi red vožnje i trase linija sa Beovozom, ukoliko se Beovozu dodeli strateška uloga u gradskom saobraćaju.

Vrh

PostPoslato: 18. 03. 2010. 15:31 GMT +0000 
Mašinovođa
Korisnikov avatar

Malo sam lutao po sajtu ŽS, i u sekciji Javne nabavke vidim dva oglasa, prvi se odnosi na nabavku 4 skretnice, dok se u drgom nabavlja 8306 bukovih pragova. Kako se navodi u javnom pozivu materijal je namenjen za „za radove na unapređenju železničke infrastrukture i otklanjanja laganih vožnji na trasi Batajnica-Pančevački most“.
Mene zanima koliko je uopšte značajno tih 8306 pragova za ovu deonicu jer samo na delu Batajnica – Novi Beograd treba raditi oko 30km koloseka. Takođe me zanima da li je moguće raditi kapitalni remont na delu T.Bunar – N.Beograd bez totalnog zatvora pruge, jer kako sam čitao negde na forumu (ili čuo u nekom od vozova) tu je glavni problem nasip na kome je kolosek, i da bez radova na nasipu nije moguće dizati brzinu iznad 40 km/h.
U svakom slučaju bar se nešto pomerilo sa mrtve tačke, radovi na spajanju levog koloseka u Vračarskom tunelu sa Prokopom su već počeli, nadajmo se da ćemo od septembra ovu deonicu od oko 24-25km prelaziti za bar 30minuta (kao pre 10 godine), a ne kao danas za 45minuta.

Vrh

PostPoslato: 18. 03. 2010. 17:58 GMT +0000 
Majstor Mašinovođa
Korisnikov avatar

AFAIK nasip treba da se probija kad se bude Agostina Neta povezivala sa Bulevarom umetnosti prilikom izgradnje saobracajnice od Tosinog bunara ka Mostu na Adi. Da li ce usput raditi ceo nasip, ne zna se. *neznam*

Vrh

PostPoslato: 10. 04. 2010. 12:56 GMT +0000 
Mašinovođa
Korisnikov avatar

Večeras od 20h pa do nedelje ujutru je zatvor pruge od N.Bgd do Prokopa, koliko sam načuo nešto će da čačkaju po Prokopu. Pančevački Beovozovi će da izostaju dok će voz za ranžirnu i 436/437 ići preko starog mosta i Topčidera!

Vrh

PostPoslato: 12. 04. 2010. 20:12 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24. 09. 2006. 20:26 GMT +0000
Verovatno se radi ono jednokolosečno parče tj. pretvara se u dvokolosečno i rade vezu sa banatskim kolosekom.

Vrh

PostPoslato: 15. 04. 2010. 12:09 GMT +0000 
Putnik 2. razred

Pridružio se: 24. 02. 2010. 23:15 GMT +0000
Беовоз? Једном у сред бела дана био ја негде око вука... Мрзело ме се гурати у аутобусима, па сиђем ја доле да видим има ли случајно нешто до раковице у наредних по сата... Живим близу станице па реко адјде кад већ има да се возим. Али оћеш... Има тек за три сата! Ја био тамо у 12 и као има тек у 15 и нешто... ( тако су ми рекли тамо ). За то време сам могао стићи до Новог Сада а не до куће...

Тај систем стварно мора да се реорганизује ако мисли да функционише.

Vrh

PostPoslato: 15. 04. 2010. 12:44 GMT +0000 
Mašinovođa
Korisnikov avatar

Mali Panta je napisao:
Verovatno se radi ono jednokolosečno parče tj. pretvara se u dvokolosečno i rade vezu sa banatskim kolosekom.

Koliko sam uspeo da vidim sinoć po mraku urađeno je povezivanje budućeg 5 i 6 koloseka sa kolosekom ispod ulice bul.Vojvode Putnika (Iz pravaca Sajma). Takođe je čini mi se urađeno skretanje za 1 i 2 kolosek. Pomenuti koloseci su trenutno urađeni nešto više od 50 metara, gledano od kraja nadvožnjaka.

Vrh

PostPoslato: 15. 04. 2010. 17:12 GMT +0000 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19. 05. 2007. 18:12 GMT +0000
To je super informacija, znaci poceli su bar malo ozbiljniji radovi od dosadasnjeg ceprkanja i pipkanja. Pocetak postavljanja koloseka me izuzetno raduje :)

Pozdrav,

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]