www.railserbia.net

Forum železničara, maketara i modelara
Danas je 08. 09. 2010. 10:20 GMT +0000

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ELEKTRIFIKACIJA CACAK-KRALJEVO?
PostPoslato: 22. 01. 2010. 19:46 GMT +0000 
Ložač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12. 01. 2007. 15:49 GMT +0000
Sad trenutno u posdeu vuce vozova Kraljevo je 444-025 i 441-312.Obe lokomotive voze njihova osoblja i idu po 2 masinovodja.

Vrh

PostPoslato: 22. 01. 2010. 20:36 GMT +0000 
Putnik 1. razred

Pridružio se: 24. 09. 2008. 16:26 GMT +0000
Je li napravljena EVP?

Vrh

PostPoslato: 27. 01. 2010. 0:21 GMT +0000 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19. 05. 2007. 18:12 GMT +0000
Pas koji je voleo vozove je napisao:
Sad trenutno u posdeu vuce vozova Kraljevo je 444-025 i 441-312.Obe lokomotive voze njihova osoblja i idu po 2 masinovodja.

Zasto po dvojica, navikli na dizelima (gde je obavezno) pa ajd sada da nastave. Imaju previse pomocnika u VV kraljevo, a manje dizela odjednom, pa da ih ne deportuju na ulicu? Jednostavno neka se prekvalifikuju za masinovodje, ako su pametni i sposobni.

Pozdrav,

Vrh

PostPoslato: 27. 01. 2010. 13:59 GMT +0000 
Ložač
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12. 01. 2007. 15:49 GMT +0000
dulevoz je napisao:
Pas koji je voleo vozove je napisao:

Zasto po dvojica, navikli na dizelima (gde je obavezno) pa ajd sada da nastave. Imaju previse pomocnika u VV kraljevo, a manje dizela odjednom, pa da ih ne deportuju na ulicu? Jednostavno neka se prekvalifikuju za masinovodje, ako su pametni i sposobni.

Pozdrav,[/quW Kraljevo ima dovoljan broj masinovodja elektro vuce.Ja ih znam 6 a mislim da ih ima 12.Esad prva 2 meseca ce verovatno ici po 2-ica a posle kako sam cuo bice jednoposed.

Vrh

PostPoslato: 08. 02. 2010. 11:42 GMT +0000 
Kondukter

Pridružio se: 30. 01. 2010. 19:32 GMT +0000
Elektrifikacija za:
Nis-Dimitrovgrad
Lapovo-Kosovo polje

Vrh

PostPoslato: 08. 02. 2010. 18:12 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01. 11. 2007. 23:22 GMT +0000
zelsrb je napisao:
Elektrifikacija za:
Nis-Dimitrovgrad
Lapovo-Kosovo polje

:?: :?: :?:

Ko zeli crtez macose u razmeri 5/87 neka se javi preko pp.

Vrh

PostPoslato: 08. 02. 2010. 18:23 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02. 10. 2007. 16:43 GMT +0000
Želsrb šta si sa tim hteo da kažeš?
Nije mi jasno. Dali je to pitanje kada ce se raditi elektrifikacije ili šta?
Južnije od Kraljeva/Raška nema šanse za elektrifikaciju, tu je VELIKA POLITIKA u pitanju!

Pozdrav, Milan!

Vrh

PostPoslato: 13. 02. 2010. 12:18 GMT +0000 
Kondukter

Ma sramota je da mogu prugu koja je sasvim druga prica da elektrifikuju,umesto da elektrifikuju Lapovo-Kraljevo i Nis-Dimitrovgrad jer bi onda voz (kursna kola) Nis-Bar na deonici Lapovo-Kraljevo saobracala elektro-vucom,a za Nis-Dimitrovgrad bi voz Beograd-Nis-Sofija-Istanbul mogao celu relaciju da ide elektro-vucom,da ne pominjem teretne vozove koridora X,na glavnoj stanici u Nisu moraju da menjaju lokomotivu,a ovu prugu Pozega-Kraljevo elektrifikuju samo da bi brzi Beograd-Kraljevo-Beograd ceo put elektricna lokomotiva vukla...Umesto da pogledaju vozove iz drugih gradova na odredjenim relacijama koje nemaju kontakt sa Beogradom da i njih elektrifikuju.Kad bi,primera radi,sada elektrifikovali Lapovo-Kraljevo voz Nis-Bar bi bio celu relaciju vucem elektricnom.Dobro,ionako sam cuo da se za Nis-Dimitrovgrad pocinje elektrifikacija

Pozdrav od Zelsrba

Vrh

PostPoslato: 13. 02. 2010. 16:36 GMT +0000 
Kondukter

Pridružio se: 11. 03. 2008. 12:29 GMT +0000
Citiraj:
Dobro,ionako sam cuo da se za Nis-Dimitrovgrad pocinje elektrifikacija

Hahaha, počinje se sa elektrifikacijom od 1986 godine, a i o remontu se priča isto toliko, uz obaveznu konstataciju kako je to jedini deo koridora 10 koji nije elektrifikovan.

Moji stavovi su ekstremni ali mislim da smo zreli za prinudnu upravu. :twisted:

Vrh

PostPoslato: 13. 02. 2010. 18:20 GMT +0000 
Kondukter

Ne bi me cudilo da elektrifikuju sledecu prugu Paracin-Stari Popovac ili Markovac-Resavica... *lol* *lol* *lol*
Nevazne elektrifikuju,a pruge koje pripadaju koridoru X ne elektrifikuju :U

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 0:22 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pruga za Kraljevo je elektrificirana kao prva iz politickih razloga, jer je, eto, bivsi "ministar" infrastrukture iz Cacka, pa je to radjeno da bi zadovoljio svoj biracki krug ali na zalost nije uspeo za vreme mandata. A i pitaj Boga kako je to uradjeno, nisu se setili da naprave podstanicu. Ista stvar sa Kraljevackom i Cacanskom stanicom, ambulantom, klozetima od 75 000 evra itd. Za vreme Milosevica recimo, radilo se tamo oko Pozarevca, opet politika. Dok god se politika mesa u zeleznicu, nema boljitka.
Ne kazem da ne treba da se poboljsava, naprotiv, ali zna se sta su strateski ciljevi a to je u nasem slicaju Koridor X, odnosno kao prvo remont i elektrifikacija pruge Nis-Dimitrovgrad i tek onda sve ostalo.

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 1:14 GMT +0000 
Majstor Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18. 08. 2009. 21:31 GMT +0000
Da, oduvek sam se čudio otkud je pruga Mala Krsna - Požarevac elektrifikovana, a mogu slobodno reći stotine kilometara drugih mnogo bitnijih pruga nisu...

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 12:13 GMT +0000 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27. 05. 2006. 13:34 GMT +0000
Boris712 je napisao:
Pruga za Kraljevo je elektrificirana kao prva iz politickih razloga, jer je, eto, bivsi "ministar" infrastrukture iz Cacka, pa je to radjeno da bi zadovoljio svoj biracki krug ali na zalost nije uspeo za vreme mandata.

Elektrifikacija te pruge je zapoceta mnogo pre mr. Ilic Velimira. Oprema je preneta sa pruge SO - SU (koja je planirana za elektrifikaciju) negde 92-93 godine, jer je saobracaj na toj pruzi drasticno opao obustavom saobracaja sa Hrvatskom. E, sad zasto nije ta oprema otisla na Nis - Dimitrovgrag ili Pa - Vrsac to je drugo pitanje. Mislim da je to uradjeno jer se za te pruge ocekuju strana ulaganja obzirom da su medjunarodne, a od nasih para da se sredjuju lokalne pruge. E, sad izgleda da je to bila greska obzirom da postoji opasnost da Koridor X izgubi sav medjunarodni saobracaj i da sluzi samo kao rezervna varijanta Koridoru IV (HU - ROM - BG)...

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 14:36 GMT +0000 
Kondukter

2 BITNE MEDJUNARODNE PRUGE NEELEKTRIFIKOVANE!Ta elektrifikacija nevaznih pruga je uzrok toga sto uvek oko Beograda mora biti elektrifikovana!Nis-Dimitrovgrad,sto je mnogo vaznija pruga od Beograd-Mala Krsna-Pozarevac ili Beograd-Resnik-Bar,o BG-Pancevo da ne pricam,bolje da su prvo elektrifikovali Pancevo-Vrsac,a Beograd-Pancevo mozda zbog Beovoza.PA STA AKO BEOVOZ NA JEDNOJ RELACIJI MORA BITI VUCEN DIZELKOM!!!!!Resnik(Jajinci)-Ostruznica-Batajnica logicno da mora biti elektrifikovana jer tu prolaze najvazniji teretni vozove,i to je gotovo najbitnija deonica srpskog dela koridora X.A i oko Nisa (Trupale-Nis ranzirna)Je dosta bitna jer sa severa kad idu prema jugu nepotrebno je svracanje u glavnu stanicu Nis,pa mora biti elektrifikovano.Ni vozovi sa istoka ne moraju da svracaju u glavnu stanicu Nis,postoji triangl na racvanju pruge iz Nisa prema Beogradu i prema Dimitrovgradu,ali teretni vozovi moraju da svracaju u glavnu zeleznicku stanicu Nis dok se pruga Nis-Dimitrovgrad ne elektrifikuje,jer moraju da menjaju lokomotivu.Nadam se da ce uskoro i ta pruga biti elektrifikovana.

Pozdrav,Zelsrb

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 14:50 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Zelsrb,
Pancevo je velik grad i vrlo je bitno da ima dobru vezu sa beogradom, tako da Pancevo mora da ima Beovoz. A ideja da se Beovoz vuce dizelkom na jednoj relaciji je totalno suluda, a da ne govorim o ekonomiji. Kao prvo ZS nema dovoljno dizeliki da osnovne potrebe, a ni vagone.
Beovoz ne moze da saobraca sa klasicnim garniturama a kamo li sa dizel vucom. Elektrifikacija do Panceva je zaista potrebna i opravdana.
Sto se tice pruge Beograd-Mala Krsna-Velika Plana njena elektrifikacija je takodje potrebna jer je to deo koridora 10, takoreceno drugi kolosek pruge Beograd-Mladenovac-Velika Plana, i da nije elektrificirano preko Male Krsne, pruga preko Mladenovca koja je i inace u losem stanju bila bi preopterecena. A krakovi do Pozarevca i Smedereva (tamo se nalazi US Steel!!!) su ipak potrebni, to su velike aglomeracije i elektrifikacija tih pravaca ipak pruza neke prednosti, a inace te deonice i nisu dugacke.
No elektrifikacija Pozega-Cacak-Kraljevo nije opravdana (ne kazem da nije potrebna), hocu da kazem da su prvo trebali da urade pravac prema Dimitrovgradu nego prema Kraljevu. Mada gledajuci Bugare ni oni nisu radili elektrifikaciju do Kalotine (sad valjda ima) i pre za vreme izolacije Srbije / Jugoslavije koridor nije imao toliko znacaj kao sto ima sada i pogotovo koji bi mogao da ima u buducnosti ako nas ne zaobidju.

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 15:50 GMT +0000 
Kondukter

Pridružio se: 11. 03. 2008. 12:29 GMT +0000
Kada bi se pitali stručnjaci a ne političari onda bi se lepo utvrdili prioriteti i kraj priče. Na žalost naša država nema nikakav plan pa se tako i ne zna šta je najpotrebnije. Što je najgore neki stručnjaci ulaskom u političke partije postaju potpuno iracionalni i rade ono što im partija kaže. Svakako da elektrifikacija pruge do Kraljeva nije prioritet. Ne bi me čudilo da nastave elektrifikaciju ka Kruševcu a pruga neupotrebljiva *lol*

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 15:54 GMT +0000 
Kondukter

Znam,Pancevo treba da je povezano beovozom.Ali mislim da je prioritet elektrifikacija cele pruge BG-Bukurest
Ne bi li skodilo da ostali veliki gradovi imaju sopstveni voz kao beovoz (NI,NS,KG,SD,KV i drugi)?

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 16:02 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24. 09. 2006. 20:26 GMT +0000
zelsrb je napisao:
Znam,Pancevo treba da je povezano beovozom.Ali mislim da je prioritet elektrifikacija cele pruge BG-Bukurest
Ne bi li skodilo da ostali veliki gradovi imaju sopstveni voz kao beovoz (NI,NS,KG,SD,KV i drugi)?

Shvati ti da je nama jasno šta su prioriteti ali da onome kome treba da bude jasno nije! Najprioritetniji pravac za elektrifikaciju je Niš - Dimitrovgrad i to već i vrabci znaju i o tome nema više šta da se kaže!
I drugi gradovi mogu da imaju nešto poput Beovoza ali u sadašnjoj sitaciji teško izvodljivo. Ima mnogo većih prioriteta!

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 16:06 GMT +0000 
Kondukter

Da elektrifikuju prema Krusevcu to moze kad elektrifikuju Lapovo-Raska i Nis-Dimitrovgrad i kad remontuju Stalac-Kraljevo onda bi moglo,jer ce tada Nis-Bar da ide tom prugom ali po meni bi trebalo i da ostane Nis-Bar da ide preko Lapova jer ce sa Jadranom kontakt imati dva velika grada:Jagodina i Kragujevac.Krusevac je doduse dosta velik,ali Kragujevac je veci tako da moze slobodno da nastavi da ide preko Lapova

Pozdrav,Zelsrb

Vrh

PostPoslato: 15. 02. 2010. 16:07 GMT +0000 
Über-Mašinovođa
Korisnikov avatar

Ne bi skodilo, ali jedno po jedno. Vidis da su jedva uradili elektrifikaciju do Kraljeva, a ovo do Dimitrovgrada nikako da pocne.
Inace "u planu" je i elektrifikacija Pancevo-Vrsac-drz.granica, kao i remonut i elektrifikacija Lapovo-Kraljevo (ne znam sta misle da rade sa Kraljevo-Stalac) ali sa time ne verujem da ce poceti u narednih 5-10 godina. Isto se prica o drugom koloseku Beograd-Pancevo koji je verujem i potreban. Valjda ce to da rade Ruskim kreditom. A da ne govorim o pruzi Valjevo-Loznica i Prokopu.
Sve u svemu mnogo (pustih) prica, malo dela.
Iskreno se nadam da ce se stvari promeniti i da ce se raditi malo brze i efikasnije u ministarstvu. Ipak verujem Mrkonjicu iz vise razloga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]