dule 1191 je napisao:
Da li to znaci da napravljeni kolosek nije bio povezan sa nekim drugim kolosekom...?
Kao mali se secam neke kompozicije voza koja je gledajuci sa pozicije "baba milke" bila sa druge strane mosta odnosno prema OS Ratko Vukicevic to secanje mi je veoma izbledelo tako damojte mi zameriti.
KAda smo kod rudnika u Jelasnici da li neko ima neku mapu rudnika ili tako nesto, nedavno sam video da se na putu od Niske Banje prema selu Rautovo nalazi vagon pretpostavljam da je bio koriscen u nekom rudniku uskoro cu postaviti sliku vagona.

ne dule nije bio prikačen na nijedan kolosek. za vozić koji ti je ostao u sećanju pretpostavljam da je to jedan od onih vozića koji su špartali tvrđavom čairom i drugim mestima gde se skupljaju deca doduše sećam se jednog vozića koji je ličio na voz (isto za vožnju dece)koji je bio na "šinama" u krug vagoni otvorenog tipa sklepani od lima i šipki sa nekim malim točkovima (najverovatnije od rudarskih vagoneta)a lokomotiva (jedino nešto u toj kompoziciji što je ličilo na voz)napred kao imitaciju kotla imala bure od nafte ili nečega drugog a čičica koji je vozio jedva stajao u kabini sedeći postrance ni nalik na današnje dečije voziće po parkovima pokretao ju je neki motor na benzin jednoličnog karakterističnog zvuka tr-tr-tr-tr prečnik kruga po kojim se kretao je bio nekih 15ak metara taj voz je iz čaira nestao sredinom 80ih najverovatnije zbog smrti "mašinovođe"a naslednike je bilo sramota da voze onakvog s obzirom da su počeli da se pojavljuju malo lepši vozići (doduše sa gumenim točkovima i koji nisu imali ograničenja u kretanju) verujem da ti je ostao u sećanju taj vozić(s obzirom na tvoju mladost)
drugo mapu pruge ili rudnika ne verujem da ćeš negde naći možda jedino sdž361 može negde da iskopa mapu pruge (mada od neke mape nema ništa bila je rudnička i relativno kratka 5 kilometara i nije bila od nekog značaja sem za rudnik i meštane jelašnice
što se tiče vagona na putu za rautovo ne verujem da je železnički pre bi rekao da je neki zaostali tranvaj jer je sa leve strane puta bilo celo jedno naselje tih tranvaja (15ak komada)koji su služili kao vikendice mada su ih dosta uklonili eto jedan je možda promako ili namerno ostavljen